By | Tem 6, 2014
[Toplam:0    Ortalama:0/5]

sosyalmedya.nl‘nin en çok okunan konularından birisi olan Instagram ile ilgili güncel ipuçları ve merak edilen konuların yer aldığı Instagram 101 yazı dizisinin ilkinde instagram giriş konusunu ele almıştık.

instagram-logo-1024x512

2012 yılında hazırlamış olduğumuz Instagram Gizlilik ve Güvenlik yazımız şimdiye kadar en çok okunan ve yorum alan yazılarımızın başında yer alıyor. Bugüne kadar 350’den fazla yorum ve 150 bin okunma alan yazımızın aradan geçen 2 yıl içerisinde gelişen ve birçok yeniliğe uğrayan Instagram karşısında güncelliğini yitirdiğini düşünerek instagram gizlilik konusunu tekrar ele almak istedik.

Instagram uygulaması Facebook tarafından satınalmasının ardından birçok yeniliğe ve değişikliğe imza attı. Fakat gizlilik konusunda çok fazla bir değişikliğe gidilmedi. Henüz Facebook kadar gelişmiş seçenekler sunmayan Instagram’da kullanıcı profilleri varsayılan olarak herkese açık olarak başlatılır. Dileyen kullanıcılar profilini ve gönderilerini sadece izin verdiği takipçilerine açık bırakarak diğer kullanıcılara kapatabilir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulabilirsiniz.

  1. Uygulamanın sağ alt köşesindeki  simgesine dokunarak profilinize gidin
  2. Profil resminizin yanındaki Profili Düzenle‘ye dokunun
  3. Gönderiler Gizli ayarını açın ve Bitti‘ye dokunun

instagram-gizlilik

Bu özellik sayesinde gönderilerinizi ve profil bilgilerinizi sadece izin verdiğiniz takipçileriniz görebilir ve etkileşime geçebilir. Paylaşımlarınızı sadece sizin belirlediğiniz kişilerin görmesini istiyorsanız Direct adı verilen özel mesajlaşma servisini kullanabilirsiniz. Buradan paylaşacağınız fotoğraf ve videolar kişilerin ana akışları yerine Direct bölümünde yer alır ve bu paylaşımlara sadece seçtiğiniz kişiler yorum yapabilir ve paylaşabilir.

instagram-direct

Instagram’ın olmazsa olmaz özelliklerinden birisi olak hashtag (etiket) özelliği ise gizli profillerde sadece izin verilen kullanıcılar tarafından görüntülenir. Girdikleri hashtagler diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemez. Kullanıcılar Facebook’da olduğu gibi paylaşımlarının gizliliklerini tek tek ayarlayamazlar.

Bir sonraki sayfada istenmeyen yorumları silme ve kullanıcıları engellmeyi bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 20 =