[Toplam:0    Ortalama:0/5]

Google Plus kullanıcıları daha çok Google hesabı açanlardan oluşuyor. Beklenen ilgiyi göremeyen sosyal ağ, daha çok fotoğraf yüklemek ve paylaşmak amacıyla kullanılıyor. Sistem üzerinden fotoğraf gizleme işlemi yapmak isteyenlerin ilk olarak; Fotoğraflar sayfasına gitmesi daha sonra da işlem yapmak istediği albümün içine girmesi gerekiyor. Buradan; Eylemler > Albüm Ayarlarına girilerek fotoğrafların gizlilik ayarlarıyla ilgili düzenlemeler yapılabilir. Ayarların kaydedilmesi halinde fotoğraflar gizli duruma geçebilir.

Google+ Yeni Tasarımında Topluluklar ve Koleksiyonlar Dikkat Çekiyor

Google+’ın kapsamlı bir yeniden tasarım süreci geçirdiğini duyuran Google yetkilileri, yenilenmiş ve daha sade bir görünüm elde etmiş olan “Topluluklar ve Koleksiyonlar” seçeneğiyle her şeyin merkezinde yer almaya hazırlanıyor. Hangouts ve Fotoğraflar gibi bölümleri daha fazla genel kullanıcı kitlesine hitap eden uygulama Google+’ın sadık kullanıcılarının katılımıyla gelişimini sürdürüyor.

Servisin ana içerik akışının yeniden tasarlanmasının ardından Google yeni görünümle birlikte paylaşım yapmak daha da kolay bir hale getirildi. Google+’ın yeni tasarımı dikkat çekerken, mobil taraftaki güncellemeler de kısa zaman içine beğeniye sunulacak. Kullanıcılardan gelen yorumları ve tepkileri dinleyen ve uygun düzenlemelerle fark yaratmaya çalışan yetkililer, Google+ üzerindeki “sosyal ağ” baskılarından kurtularak yeni bir alana odaklanmışa benziyor. Bu değişimin nasıl bir etki yaratacağıysa gelecek dönemler içinde belli olacak.

Google Plus Üyeliği Nasıl Yapılır?

Google Plus üyelikleri davetiye sistemiyle çalışıyor. Facebook’tan farklı olarak sadece Gmail hesabı olanların üye olabilecekleri sistem için gerekli olan davetiye form doldurularak talep edilebiliyor. Gmail adresine davetiye gelenlerse karşılarına çıkan linke tıklayarak Plus üyeliklerini başlatabilirler. Sistem aşırı yoğunluktan dolayı belli dönemlerde abone üyeliklerini kabul etmekte sıkıntılar yaşayabiliyor.

Üyelik işlemlerini başarılı bir şekilde tamamlayanlar, kişiselleştirilmemiş Google + profiliyle karşılaşabilirler. Bu aşamada dileyenler işe ekranın sol üst köşesinde bulunan fotoğraf kısmına tıklayarak başlayabilir. Karşınıza çıkacak olan ekrandaki profili düzenleyerek size ait ya da sizi yansıtacağını düşündüğünüz bir fotoğrafı yükleyebilirsiniz.

Ekranın ortasında bulunan kısımlarsa profilinizi gerçek bir sosyal ağ sayfasına dönüştürmek için size gerekli olan her fırsatı sunuyor. Twitter’da olduğu gibi sizi anlatan birkaç bilgi verebilir ve kendinizi takipçilerinize daha net anlatabilirsiniz. Bağlantılar sekmesine girerek sık ziyaret ettiğiniz sayfaları ekleyebilir, meslek ve eğitim durumunuzla ilgili paylaşmak istediğiniz bilgileri doldurabilirsiniz. Google Maps üzerinden yaşadığınız yeri detaylı bir şekilde işaretleyebilirsiniz.

Arkadaş Eklemek İster misiniz?

Bir sosyal ağ arkadaşlarınız olmadan çekilebilir mi? Cevabınız hayırsa ağınıza yeni arkadaşlar eklemeye başlayabilirsiniz. Kana sayfada sizin için hazırlanan öneriler kısmına tıklayarak işe başlayabilirsiniz. Bu alanda daha önce e-posta yolluyla ulaştığınız kişilerin listesine ulaşacaksınız. Liste Google Plus hesabı olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayrılmış durumda. Plus hesabı olmayanları da sistem üzerinden davet edebilirsiniz. Seçilen kişiler çerçeve içine alınarak kümelenebiliyor. Bu sistem kullanıcılara daha iyi ve hızlı servis sağlayabilmek için özel olarak tasarlanmış. Grupların daha gelişmiş hali olarak açıklanabilecek bölümde arkadaşlarınızı da farklı bölümler halinde paylaştırabilirsiniz.

Sohbet Ayarları Size Özel

G-Talk hesabınızı Google Plus üzerinden kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun için herhangi bir özel bir işlem yapmanıza gerek yok. Ancak hangi arkadaşınızın sizinle konuşmasını istiyorsanız seçiminizi yapabilirsiniz. Ekranın sol kısmında bulunan sohbet seçeneği kimlerle sohbet edebileceğiniz konusunda sizi bilgilendirecektir.

Google Plus’ın en büyük özelliği ve Facebook’la yarışmasını sağlayacak olan en anlamlı uygulama; kullanıcılara tek bir menü üzerinden istediği paylaşımı yapma şansı sunması. Tek tek farklı duvarlar ya da uygulamaları dolaşmak yerine tek bir yerden istediğiniz paylaşımı yapabilirsiniz. Ekranın sağ üst kısmını kullanarak fotoğraftan videoya, konumdan kişisel iletiye kadar her şeyi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 4 =